Weather2Umbrella Meteo Team

Ažurirano: 29.5.2016 00:19
UPOZORENJE
U nedelju sunčano i tropski toplo. Maksimalna temperatura u većini predela biće od 28 do 32°C. Očekuju se i vrlo visoke vrednosti UV zračenja, pa se prilikom izlaganja suncu preporučuje adekvatna zaštita.
Bosna i Hercegovina
U Bosni i Hercegovini u nedelju pretežno sunčano i veoma toplo. Duvaće slab do umeren jugozapadni vetar. Minimalna temperatura od 12 do 18°C, maksimalna dnevna od 28 do 32°C. Krajem dana i tokom večeri na severu se uz jači razvoj oblačnosti očekuje lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom, a ponegde i kratkotrajne grmljavinske nepogode.Narednih dana promenljivo oblačno i nestabilno, a biće uslova i za lokalne pljuskove sa grmljavinom, uglavnom posle podne i uveče. Ponegde se očekuju i kratkotrajne grmljavinske nepogode sa gradom i olujnim vetrom. Od utroka i malo svežije, ali i dalje toplo.
Sarajevo
U Sarajevu u nedelju pretežno sunčano i veoma toplo. Duvaće slab do umeren jugozapadni vetar. Minimalna temperatura 13°C, maksimalna dnevna 29°C.


Banjaluka
U Banjaluci u nedelju pretežno sunčano i veoma toplo. Duvaće slab do umeren jugozapadni vetar. Minimalna temperatura 17°C, maksimalna dnevna 31°C. Krajem dana i tokom večeri uz jači razvoj oblačnosti očekuje se lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom.Narednih dana promenljivo oblačno i nestabilno, a biće uslova i za lokalne pljuskove sa grmljavinom, uglavnom posle podne i uveče. Od utroka i malo svežije, ali i dalje toplo.