Weather2Umbrella Meteo Team

Ažurirano: 22.9.2014 11:22
UPOZORENJE
Ponegde se očekuje veća količina padavina i pojava grmljavinskih nepogoda. Očekuje se da padne i do 30 mm, lokalno i preko 50 mm kiše po metru kvadratnom. Prodor hladnog fronta usloviće jak, lokalno i olujni severozapadni vetar i OSETNIJI PAD temperature!
Bosna i Hercegovina


U Bosni i Hercegovini u ponedeljak jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a ponegde se očekuje i veća količina padavina i pojava grmljavinskih nepogoda. Zapadni i jugozapadni vetar u skretanju na severozapadni, povremeno i pojačan. Minimalna temperatura od 12 do 18°C, maksimalna dnevna od 18 do 24°C, posle podne i uveče u osetnijem padu, pa će jutro i pre podne u većini predela biti najtopliji deo dana.

U Bosni i Hercegovini u utorak osetno hladnije, tokom jutra oblačno sa kišom, na planinama iznad 1800 metara sa susnežicom i snegom, tokom dana prestanak padavina i razvedravanje. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar, krajem dana u slabljenju. Minimalna temperatura od 9 do 11°C, na jugu Hercegovine do 14°C, maksimalna dnevna od 14 do 18°C, na jugu Hercegovine do 22°C.

U sredu jutro vedro i hladno, ponegde i sa maglom, tokom dana sunčano i malo toplije. Minimalna temperatura od 4 do 9°C, na jugu Hercegovine do 12°C, maksimalna dnevna oko 20°C. U toku noći naoblačenje. U četvrtak oblačno sa kišom i pljuskovima, krajem dana razvedravanje. U petak i subotu pretežno sunčano.
Sarajevo


U Sarajevu u ponedeljak jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a očekuje se i veća količina padavina. Duvaće severozapadni, povremeno i pojačan. Minimalna temperatura 14°C, maksimalna dnevna 20°C, posle podne i uveče u osetnijem padu, pa će jutro i pre podne biti najtopliji deo dana.

U Sarajevu u utorak osetno hladnije, tokom jutra oblačno sa kišom, tokom dana prestanak padavina i razvedravanje. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar, krajem dana u slabljenju. Minimalna temperatura 10°C, maksimalna dnevna 15°C.

U sredu jutro vedro, hladno i sa maglom, tokom dana sunčano i malo toplije. U toku noći naoblačenje. U četvrtak oblačno sa kišom i pljuskovima, krajem dana razvedravanje. U petak i subotu pretežno sunčano.
Banja Luka


U Banjaluci u ponedeljak jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a očekuje se i veća količina padavina. Duvaće severozapadni, povremeno i pojačan. Minimalna temperatura 12°C, maksimalna dnevna 18°C, posle podne i uveče u osetnijem padu, pa će jutro i pre podne biti najtopliji deo dana.

U Banjaluci u utorak osetno hladnije, tokom jutra oblačno sa kišom, tokom dana prestanak padavina i razvedravanje. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar, krajem dana u slabljenju. Minimalna temperatura 11°C, maksimalna dnevna 16°C.

U sredu jutro vedro, hladno i sa maglom, tokom dana sunčano i malo toplije. U toku noći naoblačenje. U četvrtak oblačno sa kišom i pljuskovima, krajem dana razvedravanje. U petak i subotu pretežno sunčano.