Weather2Umbrella Meteo Team

Ažurirano: 31.7.2016 00:27
UPOZORENJE
Tokom vikenda tropski toplo. Maksimalna temperatura biće i do 35°C, na jugu Hercegovine i do 37°C. Očekuju se i veoma visoke vrednosti UV zračenja.
Bosna i Hercegovina
U Bosni i Hercegovini u nedelju sunčano i tropski toplo. Vetar slab do umeren, promenljivog pravca. Minimalna temperatura od 15 do 21°C, na jugu Hercegovine do 25°C, maksimalna dnevna od 31 do 35°C, na jugu Hercegovine do 37°C. U toku večeri na krajnjem severozapadu očekuje se jači razvoj oblačnosti, a ponegde i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, uz mogućnosti i grmljavinskih nepogoda.Narednih dana na jugu Hercegovine sunčano i tropski toplo, maksimalna temperatura i do 37°C, sredinom sedmice malo prijatnije. U ostalim predelima biće promenljivo oblačno i svežije sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a ponegde se očekuju i grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnijim pljuskovima. Biže svežije za 5 do 8 stepeni u odnosu na temperature tokom vikenda.
Sarajevo
U Sarajevu u nedelju sunčano i veoma toplo. Vetar slab do umeren, promenljivog pravca. Minimalna temperatura 16°C, maksimalna dnevna 32°C.


Narednih dana promenljivo oblačno i svežije sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnijim pljuskovima.
Banjaluka


U Banjaluci u nedelju sunčano i tropski toplo. Vetar slab do umeren, promenljivog pravca. Minimalna temperatura 20°C, maksimalna dnevna 34°C. U toku večeri na širem području grada očekuje se jači razvoj oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, uz mogućnosti i grmljavinskih nepogoda.