Weather2Umbrella Meteo Team

Ažurirano: 10.10.2015 10:44
UPOZORENJE
Toko vikenda se očekuju obilne padavine. U većini predela palo bi od 30 do 70 mm, u Hercegovini i preko 100 mm, a lokalno ponegde i do ekstremno obilnih 150 mm. Na bujičnim vodotokovima postoji opasnost od poplava.
Bosna i Hercegovina


U Bosni i Hercegovini u subotu oblačno sa kišom i pljuskovima, u Hercegovini sa pljuskovima i grmljavinom. Očekuju se i veoma obilne padavine. Duvaće umeren do jak severoistočni vetar, na jugu Hercegovine, umeren do jak jugoistočni. Minimalna temperatura od 10 do 15°C, maksimalna dnevna od 15 do 20°C.

U Bosni i Hercegovini u nedelju oblačno sa kišom i pljuskovima, na jugu Hercegovine sa pljuskovima i grmljavinom. Povremeno se očekuju i obilnije padavine. Vetar u skretanju na umeren do jak severozapadni, dok će na jugu Hercegovine duvati umeren jugoistočni. Minimalna temperatura od 10 do 14°C, na jugu Hercegovine do 18°C, maksimalna dnevna od 12 do 16°C, na jugu Hercegovine do 20°C.

U ponedeljak postepeni prestanak padavina i razvedravanje, već tokom jutra u zapadnim i severozapadnim, a potom i u ostalim predelima. U utorak jutro vedro i hladno, u većini predela i sa maglom, tokom dana pretežno sunčano i malo toplije. U toku noći naoblačenje. U sredu i četvrtak oblačno i svežije sa kišom, u Hercegovini sa pljuskovima i grmljavinom. Povremeno se očekuju i obilnije padavine. U četvrtak se očekuje osetniji pad temperature, osim na jugu Hercegovine.
Sarajevo
U Sarajevu u subotu oblačno sa kišom i pljuskovima. Očekuju se i veoma obilne padavine. Duvaće umeren do jak severoistočni vetar. Minimalna temperatura 12°C, maksimalna dnevna 16°C.

U Sarajevu u nedelju oblačno sa kišom i pljuskovima. Povremeno se očekuju i obilnije padavine. Vetar u skretanju na umeren do jak severozapadni. Temperatura bez većeg kolebanja i kretaće se od 12 do 14°C.

U ponedeljak prestanak padavina i razvedravanje. U utorak jutro hladno i sa maglom, tokom dana pretežno sunčano i malo toplije. U toku noći naoblačenje. U sredu i četvrtak oblačno i svežije sa kišom. U četvrtak osetniji pad temperature.
Banjaluka
U Banjaluci u subotu oblačno sa kišom i pljuskovima. Očekuju se i veoma obilne padavine. Duvaće umeren do jak severoistočni vetar. Minimalna temperatura 13°C, maksimalna dnevna 15°C.

U Banjaluci u nedelju oblačno sa kišom. Povremeno se očekuju i obilnije padavine. Vetar u skretanju na umeren do jak severozapadni. Temperatura bez većeg kolebanja i kretaće se od 11 do 13°C.

U ponedeljak prestanak padavina i razvedravanje. U utorak jutro hladno i sa maglom, tokom dana pretežno sunčano i malo toplije. U toku noći naoblačenje. U sredu i četvrtak oblačno i hladno sa kišom.