Weather2Umbrella Meteo Team

Ažurirano: 21.10.2014 10:27
UPOZORENJE
Tokom srede jaka kiša i obilni pljuskovi, a očekuje se od 20 do 40 mm, lokalno i preko 60 mm kiše. Duvaće jak, povremeno i olujni severozapadni vetar sa udarima preko 70 km/h, na jugu Hercegovinejak južni. Opasnost od lokalnih poplava i bujica.
Bosna i Hercegovina


U Bosni i Hercegovini u utorak pretežno sunčano, uz postepeno povećanje oblačnosti, a krajem dana i tokom noći na severozapadu i zapadu sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće slab do umeren jugozapadni vetar. Minimalna temperatura od 8 do 14°C, maksimalna dnevna od 20 do 25°C.

U Bosni i Hercegovini u sredu jače naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, obilnijim padavinama i osetnijim padom temperature. U plannskim predelima kiša će preći u sneg, a posle podne i uveče susnežica i sneg će se ponegde spustiti i ispod 800 metara nadmorske visine. Očekuje se da padne od 20 do 40 mm, lokalno i preko 80 mm kiše po metru kvadratnom. Duvaće jak, povremeno i olujni severni i severozapadni vetar sa udarima i preko 70 km/h, a na jugu Hercegovine pre podne jak južni. Temperatura tokom jutra i prepodneva od 12°C na zapadu i severozapadi do 20°C na jugu, sredinom dana i posle podne u osetnijem padu, pa će se tokom večeri kretati od 5 do 10°C.

U četvrtak i petak oblačno i veoma hladno sa kišom, u brdsko planinskim predelima iznad 600 metara nadmorske visine sa susnežicom i snegom. U subotu prestanak padavina i razvedravanje. U nedelju jutro hladno i maglovito, ponegde sa slabim mrazem, tokom dana pretežno sunčano.
Sarajevo
U Sarajevu u utorak pretežno sunčano, uz postepeno povećanje oblačnosti, a krajem dana i tokom noći sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće slab do umeren jugozapadni vetar. Minimalna temperatura 10°C, maksimalna dnevna 22°C.

U Sarajevu u sredu jače naoblačenje i zahlađenje sa kišom i pljuskovima i osetnijim padom temperature, a očekuju se i obilnije padavine. Duvaće jak, povremeno i olujni severni i severozapadni vetar sa udarima i preko 70 km/h. Temperatura tokom jutra oko 15°C, sredinom dana i posle podne u osetnijem padu, pa će se tokom večeri kretati oko 5°C. U višim predelima Sarajeva tokom noći pojava susnežice i snega.

U četvrtak i petak oblačno i veoma hladno sa kišom. U subotu prestanak padavina i razvedravanje. U nedelju jutro hladno i maglovito sa slabim mrazem, tokom dana pretežno sunčano.
Banja Luka


U Banjaluci u utorak pretežno sunčano, uz postepeno povećanje oblačnosti, a krajem dana i tokom noći sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće slab do umeren jugozapadni vetar. Minimalna temperatura 12°C, maksimalna dnevna 22°C.

U Banjaluci u sredu jače naoblačenje i zahlađenje sa kišom i pljuskovima i osetnijim padom temperature, a očekuju se i obilnije padavine. Duvaće jak, povremeno i olujni severni i severozapadni vetar sa udarima i preko 70 km/h. Temperatura tokom jutra oko 14°C, sredinom dana i posle podne u osetnijem padu, pa će se tokom večeri kretati oko 8°C. Uveče postepeni prestanak padavina.

U četvrtak i petak oblačno i veoma hladno sa kišom. U subotu prestanak padavina i razvedravanje. U nedelju jutro hladno i maglovito, tokom dana pretežno sunčano.